Välkommen till Västerås stadsmissions second hand!
Här på Ateljégatan 4 finns inte bara 1000 kvadratmeters cirkulär shoppingupplevelse, här finns också en väg in på arbetsmarknaden för människor som av olika anledningar inte står till dess förfogande. Här får varje individ rätt verktyg, erfarenhet och kompetens för att kunna ta sig in på – eller tillbaka till – arbetsmarknaden, utifrån just sina förutsättningar.

För vem finns verksamheten?
Verksamhetens primära syfte är arbetsintegration och här hjälper vi dig som har en längre sjukskrivning bakom dig och upplever det svårt att komma tillbaka till arbetet. Du kanske blivit utbränd på en tidigare arbetsplats, har funktionsvariationer som gör att du får svårt att ta dig genom en ordinarie rekryteringsprocess, eller så kanske du aldrig haft ett arbete och behöver lära dig hur det fungerar på en arbetsplats. För vissa som lever i social isolering och ofrivillig ensamhet, kan en arbetsplats vara nyckeln till att bryta utanförskap och psykisk ohälsa.

Kompetenser i verksamheten
Second hand-butiken drivs av en butikschef som har tre arbetsledare till sig hjälp, att varje dag leda och stötta de deltagare som varje dag får butiken att fungera. Under ett år får fler än 50 individer möjlighet till någon form av sysselsättning i butiken. Här finns kompetens och erfarenhet av handledning och vi lägger stor vikt vid att hela människan ska må bra, både fysiskt och mentalt.

Fakta
En viktig del i en människas välmående är både tillhörighet och att få känna att man är med och bidrar till samhället.
Detta kan vi tillgodose i second hand-butiken.
– Butiken omsätter över 300.000 unika varor varje år.
– Att köpa ett par nyproducerade jeans har samma klimatpåverkan som att köpa 197 motsvarande plagg på second
hand-marknaden.

För dig som vill bidra
– Skänk gåvor direkt till second hand-butiken på Ateljégatan 4 (husets baksida).
– Handla second hand! Det är bra för människan, miljön och för plånboken.
– Anställer ditt företag? Rekrytera hållbart genom oss!

Kontakt
Ateljégatan 4, 724 71 Västerås
Telefon: 021-404440

Vill du skänka gåvor eller veta våra öppettider? Klicka HÄR.

         

Tack till:
Nivico AB | Noren & Lindholm