Låt ditt företag hjälpa de som behöver det mest

Hur du kan stödja

Vill du bygga en organisation där dina medarbetare känner sig stolta över att gå till jobbet? Gör då som flera andra företag i Västerås och bli ett av Västerås stadsmissions vänföretag eller partner.

Ge en gåva

Ge en gåva enkelt via Swish eller bankgiro. Du väljer själv hur mycket du har möjlighet att ge – vi lovar att det gör skillnad.

Bli månadsgivare

Sätt enkelt upp ett autogiro för att ge oss bästa möjliga förutsättningar att hjälpa fler utsatta västeråsare.

Bli företagspartner

Vi ställer inga krav på dig som företagare. Men vi hjälper dig gärna när dina kunder, medarbetare eller när någon annan gör det.

Bli volontär

Har du tid över eller en kompetens som du vill bidra med? Våra volontärer är en viktig del i vårt arbete, ditt engagemang är guld värt!

Egen insamling

Sälj bullar, samla pant på jobbet eller anordna en egen välgörenhetskonsert. Var kreativ och ha kul!

Så här ser vi på saken

Vi är bra på att möta människor i olika former av socialt utanförskap. Vi möter hela tiden nya målgrupper och nya ansikten och vi både startar och utvecklar gärna verksamheter för att kunna tillgodose behoven som finns bland de som söker sig till oss. Men som ideell organisation är våra resurser klart begränsade och för att vi ska kunna hjälpa de vi möter är vi beroende av privata gåvor, där även företagsgåvor ingår.

Inom näringslivet vill vi tro att det både finns ekonomiska resurser, men även ett genuint intresse av att både vår stad och dess invånare mår bra och lever ett hållbart liv. En välmående stad med välmående invånare, bjuder in till att fler företag etablerar sig, vilket för dig som företagare kan innebära ett större urval vid rekryteringar, fler kunder och för invånarna innebär det bland annat fler arbetstillfällen och en allmänt trevligare stad.

Vi vill påstå att samverkan mellan näringsliv och civilsamhälle är ett vinnande koncept, eftersom att vi tillsammans kan nå en målbild som är gemensam, även om vi kanske har olika formulerade mål i våra strategier.

För mer information vänligen kontakta Rickard Salzmann på 073-910 57 15 eller maila rickard.salzmann@vasterasstadsmission.se.

Så har säger våra partners

“Att ge tillbaka till samhället och vara en aktör på den lokala marknaden som bryr sig är otroligt viktigt för oss. Det handlar både om sponsring och främja ett hälsosamt levande, men också hjälpa människor som har det svårt. Västerås stadsmission har kunskapen men behöver resurser för att kunna utföra det de är bäst på – att möta och hjälpa människor i socialt utanförskap. Därför känns det så bra att vi gör det här tillsammans!”

David Wilson

Marknadschef, ICA Maxi Erikslund Västerås

“Vi på ICA Maxi Hälla vill vara engagerade i sociala frågor som står för ett inkluderande samhälle med lokal förankring. Därför var det ett självklart och naturligt val för oss att samarbeta med Västerås Stadsmission, och stödja det viktiga arbete de gör för människor i socialt utanförskap.”

Mattias Ahlfors
Marknadsansvarig, ICA Maxi Hälla Västerås

“Vi startade vårt samarbete med stadsmissionen under 2021 när vi insåg att vi hade ett gemensamt mål – att skapa trygghet för alla som växer upp i vårt område. För oss är det viktigt att ingen barnfamilj ska behöva stå utan mat på bordet och därför stöttar vi arbetet med matcentralen. Att våra medarbetare dessutom har möjlighet att arbeta som volontärer i stadsmissionens verksamheter har verkligen förstärkt känslan av stolthet att vara en del av Länsförsäkringar Bergslagen.”

Anna-Maria Wallin

Hållbarhetschef, Länsförsäkringar Bergslagen

”Mälarenergis vision är en värld där vi tillsammans lever och verkar helt utan klimatpåverkan. Vägen dit kräver nära samverkan med andra och en partner är Västerås Stadsmission. På Matcentralen tas matsvinn till vara och når människor med behov av matstöd. Här kombineras ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet. Hopp och värme sprids till dem som mest behöver det – och vi på Mälarenergi vill gärna vara en del av det.”

Louise Anestad

Kommunikationschef, Mälarenergi