För dig som behöver stöd

Varje dag möter vi hundratals västeråsare som lever i olika former av socialt utanförskap eller i utsatta situationer. Här nedan kan du läsa mer om det utanförskap vi ser om dagarna och vilken typ av stöd Västerås stadsmission kan erbjuda just dig.

Hur kan vi hjälpa?

Social samvaro

Upplever du att livet känns ensamt – hela tiden eller bara ibland? Oavsett hur ensam du känner dig finns en plats dit du kan komma för att fika, prata med någon i personalen eller med någon av de andra besökarna i lokalen. Här kan du sitta i en rofylld miljö och kanske läsa en bok, spela spel, virka och sy – eller bara vara.

Arbetsintegration

Har du svårt att ta dig in på arbetsmarknaden? Du kanske har en längre tids sjukskrivning bakom dig, eller har av någon annan anledning vart sysslolös under en period?

Ibland kan det kännas som en lång väg tillbaka till arbete för den som befinner sig i en långvarig arbetslöshet. Vi anpassar arbetet utifrån dina behov för att ge dig bästa möjliga förutsättningar att ta dig vidare ut i arbetslivet.

Kvinnofrid

Lever du med våld i nära relation? Du är inte ensam! På Frida möter vi några av samhällets mest utsatta människor – våldsutsatta kvinnor i missbruk.

Frida drivs för kvinnor, av kvinnor och här stöttar vi alla varandra vilket gör att vi alla kan känna oss trygga. Behöver du få distans från någon som utövar våld mot dig, eller känner du någon som du är orolig för? Kontakta oss redan idag.

Hemlöshet

419 vuxna västeråsare lever i någon form av hemlöshet. 96 av dessa lever i akut hemlöshet och saknar helt någonstans att sova om nätterna. Lever du i någon form av hemlöshet eller är rädd för att riskera att hamna där?

Hos oss på Sturegatan 22 kan du få tillgång till värme, mat, en dusch och tillfredsställa dina mest basala behov medan vi försöker att hjälpa dig att hitta en bättre plats i livet.

Matstöd

Lever du i ekonomisk utsatthet? Har du svårt att få ihop ekonomin och tvingas att välja bort varierad och näringsriktig kost till dig själv och/ eller till dina barn?

I vår Matcentral möter vi hundratals hushåll varje vecka som vi kan erbjuda matstöd. Ansök om matstöd du med och känn dig trygg i att du och din familj slipper gå hungriga.

Samtalsstöd hos Talk2me

Det kan hända oss alla någon gång att livet känns jobbigt. Att man är orolig, ledsen, stressad, vilsen eller känner sig ensam. Därför finns Talk2me, med erfarna samtalsvolontärer som stöttar och lyssnar.

Talk2me tar emot dig som är minst 16 år, bor i Västmanland, och har lättare psykiska besvär som inte kräver vård eller behandling. Vi har samtalslokal i Västerås, Sala, Köping och Fagersta men det går också bra att få samtalen per telefon eller digitalt

Några av våra huvudpartners