Hemlöshet

419 vuxna västeråsare lever i någon form av hemlöshet. 96 av dessa lever i akut hemlöshet och saknar helt någonstans att sova om nätterna. Lever du i någon form av hemlöshet eller är rädd för att riskera att hamna där?

Hos oss på Sturegatan 22 kan du få tillgång till värme, mat, en dusch och tillfredsställa dina mest basala behov medan vi försöker att hjälpa dig att hitta en bättre plats i livet.

En trygg plats för dig i hemlöshet

Är du i behov av hjälp och stöd på grund av hemlöshet eller är du rädd för att hamna i den situationen?

Välkommen till Dagverksamheten

Hos oss på Sturegatan 22 finns en trygg plats där du kan få tillgång till värme, svalka på sommaren, mat, en dusch och tillfredsställa dina mest grundläggande behov. Vi är här för att hjälpa dig att hitta en bättre plats i livet.

Dagverksamheten för många ett socialt sammanhang att ingå i. Här finns både andra gäster och medarbetare att samtala med, vardagligt såväl som samtal av djupare och mer motiverande karaktär. Den som önskar tillgång till kläder, skor, sovsäckar och tält eller att ha sin post ställd någonstans kan också vända sig hit.

För vem finns dagverksamheten?

Dagverksamheten är till för människor som lever i ett socialt utanförskap av olika skäl. Det kan vara hemlöshet, fattigdom eller ensamhet. Hit är alla över 18 år välkomna och inget tillstånd är för bra eller för dåligt för att vi ska välkomna – och se – just dig!

Kompetenser i verksamheten

Samtliga i personalen har utbildning i en särskild metodik för samtal med individer i missbruk och håller dagligen fördjupande samtal med gästerna. Medarbetarna i verksamheten jobbar till stor del med ombudsmannaskap och stöttar individer som behöver hjälp med exempelvis myndighetskontakter mm. I verksamheten finns också tillgång till sjukvård och möjlighet att träffa läkare och sjuksköterska samt fotvård. Läs mer om vårt arbete på dagverksamheten

Kontakt

Vid frågor, kontakta Dagverksamheten 021-13 76 13.

Öppettider: Måndag – fredag kl. 8 – 15, Lördag kl. 9 – 13.

Fakta om Hemlöshet
  • I Västerås lever 419 människor i någon form av hemlöshet.
  • I Västerås finns 96 människor som lever i akut hemlöshet.
  • Dagverksamheten på Sturegatan har över 13.000 besök varje år.
Några av våra huvudpartners

Vanliga frågor och svar

No data was found