Verksamheten Frida

Västerås Stadsmission driver sedan 2019 verksamheten Frida som är en unik verksamhet i Västmanland. Frida riktar sig till målgruppen våldsutsatta kvinnor över 18 år med beroende. Inte sällan finns det även annan social problematik hos våra gäster såsom hemlöshet och psykisk ohälsa. Frida består av en dagverksamhet som har öppet tre dagar i veckan samt möjlighet till enskilt stöd övrig tid.

Vår verksamhet för utsatta kvinnor!

Frida, en betydelsefull plats i centrala Västerås där vi strävar efter att erbjuda stöd och en trygg miljö för kvinnor som lever med våld i nära relationer eller utsätts för våld från män.

Här på Frida erbjuder vi möjligheten att laga mat, pyssla, vila, umgås eller helt enkelt få en stunds avkoppling. Vi är en verksamhet som drivs av kvinnor, för kvinnor!

Läsa mer om hur du kan få stöd och hjälp hos oss på Frida

Verksamhetens syfte

Vårt uppdrag är att stödja kvinnor i olika former av utsatthet. Många av våra besökare kämpar med pågående beroende eller har en bakgrund där beroende spelar en roll. Nästan samtliga som kommer till oss har erfarenhet av våld, antingen från nära relationer eller från tidigare förhållanden.

Kompetenser i verksamheten

Vårt dedikerade team på Frida består av erfarna behandlingsassistenter och socionomer med specialutbildning inom MI och våld i nära relationer.

Kontakt

Vid frågor, kontakta Jenny Hedström på jenny.hedstrom@vasterasstadsmission.se eller 021-40 40 64.

Fakta
  • Ca 40% av de som lever i hemlöshet i Västerås, är kvinnor.
  • Så gott som alla kvinnor med erfarenhet av hemlöshet och/eller beroende har upplevt våld från en man.
  • Västmanland är ett av få län i Sverige där det inte finns skyddat boende för våldsutsatta kvinnor med beroende. Här behöver man först bli kvitt sitt beroende innan man kan få skydd från våldet. Något som är mycket svårt och nästintill omöjligt, då drogerna ofta är en konsekvens av våldsutsattheten.

Läs mer om vårt arbete

Öppen mötesplats

Skolgatan 8 är en nykter och öppen mötesplats för dig som känner…

Verksamhet Talk2me

Talk2me är en verksamhet för människor i behov av samtalsstöd….

Second hand-verksamhet

Vårt primära syfte med vår second hand-butik är arbetsintegration,…

Dagverksamhet

En plats för stöd och resurser. En plats för de mest utsatta i…

Matcentral

På Matcentralen står hållbarhet i centrum. Vi arbetar med ekologisk,…

Har du förslag och synpunkter, eller kanske klagomål?

Dina synpunkter är viktiga för att vi ska kunna förbättra vår organisation och åtgärda brister. Lämna gärna dina synpunkter till oss – stort som smått.

Du kan även nå oss på:
021-40 44 40
info@vasterasstadsmission.se

Några av våra huvudpartners