Dagverksamheten

Sturegatan 22
På Sturegatan 22 ligger Västerås stadsmissions dagverksamhet. Hit är vem som helst välkommen oavsett livssituation eller tillstånd. Verksamheten vänder sig främst till människor i utsatthet kopplat till hemlöshet, missbruk, psykisk ohälsa, eller annan typ av socialt utanförskap.

Förutom ett socialt sammanhang att ingå i erbjuds här möjlighet till mat och fika, här kan gästerna sköta sin hygien och tvätta sina kläder. Möjlighet att vila i en säng finns för den som har behov av detta och det finns tillgång till telefon, dagstidning, förvaring av sina tillhörigheter samt att man kan ha sin post ställd till verksamheten. Många besöker dagverksamheten för att skydda sig mot vädret eller bara för att få känna sig trygga för en stund.

Kompetenser i verksamheten
Samtliga i personalen har utbildning i en särskild metodik för samtal med individer i missbruk och håller dagligen fördjupande samtal med gästerna. Medarbetarna i verksamheten jobbar till stor del med ombudsmannaskap och stöttar individer som behöver hjälp med exempelvis myndighetskontakter mm.

I verksamheten finns tillgång till sjukvård och möjlighet att träffa läkare och sjuksköterska samt fotvård.

För dig som vill hjälpa till
– Skänk mat eller kläder
– Arbeta som volontär
– Ge en monetär gåva: Swish: 123 900 16 03

Läs mer om Västerås stadsmissions arbete med hemlöshet här.

Verksamhetsansvarig:
Sofie Berglund
072 230 95 66
sofie.berglund@vasterasstadsmission.se

Öppettider:
Måndag – fredag: 8-15