Välkommen till Dagverksamheten!
Här på Sturegatan 22 finns Västerås stadsmissions dagverksamhet för människor i utanförskap och social utsatthet. Många av besökarna lever dessutom i någon form av hemlöshet. Här kan vi tillgodose behov så som värme på vintern, svalka på sommaren, tillgång till mat och fika, möjlighet att tvätta kläder och sköta sin hygien samt att dagverksamheten för många är ett socialt sammanhang att ingå i. Här finns både andra gäster och medarbetare att samtala med, vardagligt såväl som samtal av djupare och mer motiverande karaktär. Den som önskar tillgång till kläder, skor, sovsäckar och tält eller att ha sin post ställd någonstans kan också vända sig hit.

För vem finns Dagverksamheten?
Dagverksamheten finns till för människor som av olika anledningar lever i ett socialt utanförskap. Det kan vara exempelvis hemlöshet, fattigdom eller ensamhet. Hit är alla över 18 år välkomna och inget tillstånd är för bra eller för dåligt för att vi ska välkomna – och se – just dig!

Kompetenser i verksamheten
Samtliga i personalen har utbildning i en särskild metodik för samtal med individer i missbruk och håller dagligen fördjupande samtal med gästerna. Medarbetarna i verksamheten jobbar till stor del med ombudsmannaskap och stöttar individer som behöver hjälp med exempelvis myndighetskontakter mm. I verksamheten finns också tillgång till sjukvård och möjlighet att träffa läkare och sjuksköterska samt fotvård.

Fakta
– I Västerås lever ca 780 människor i någon form av hemlöshet.
– I Västerås finns ca 80 människor som lever i akut hemlöshet.
– Dagverksamheten på Sturegatan har över 10.000 besök varje år.

För dig som vill bidra
– Skänk kläder.
– Ge en engångsgåva eller bli månadsgivare.
– Arbeta som volontär.

Kontakt / info
Sturegatan 22, 722 13 Västerås
Telefon: 021-137613

Öppettider
Måndag-fredag: 8-15
Lördag: 9-13

Enhetschef: Sofie Grande.
sofie.grande@vasterasstadsmission.se

            


Tack till:
Västerås stad | Svenska kyrkan