Välkommen till Västerås stadsmissions verksamhet för utsatta kvinnor – Frida!
Belägen i centrala Västerås ligger en lägenhet där våldsutsatta kvinnor kan få känna sig trygga en stund. Hit vänder sig några av Västerås alla kvinnor som lever med våld i nära relation, eller som utsätts för våld från män. Här finns möjlighet att exempelvis laga mat, pyssla, vila, umgås eller bara få slappna av och känna sig trygg. Frida drivs av kvinnor, för kvinnor!”

För vem finns Frida?
Hit kommer kvinnor i olika former av utsatthet. Många har ett pågående missbruk eller en bakgrund där missbruk funnits med i bilden. Så gott som alla som besöker verksamheten är våldsutsatta på ett eller annat sätt. Vissa utsätts för våld av någon i nära relation eller av någon från en tidigare relation, vissa får utstå våld från flera olika män och vissa har erfarenhet av psykiskt – eller annan typ av våld. Till Frida vänder man sig om man behöver prata om sin situation, eller om man bara vill ha en trygg miljö där man kan slappna av för en stund.

Kompetenser i verksamheten
Medarbetarna som välkomnar dig på Frida är uteslutande kvinnor som är behandlingsassistenter och socionomer med utbildning inom MI och våld i nära relation.

Fakta
– Ca 40% av de som lever i hemlöshet i Västerås, är kvinnor.
– Så gott som alla kvinnor med erfarenhet av hemlöshet och/eller missbruk har upplevt våld från en man.
– Västmanland är ett av få län i Sverige där det inte finns skyddat boende för våldsutsatta kvinnor med missbruk. Här behöver man först bli kvitt sitt missbruk innan man kan få skydd från våldet. Något som är mycket svårt och nästintill omöjligt, då drogerna ofta är en konsekvens av våldsutsattheten.

För dig som vill bidra
– Ge en engångsgåva eller bli månadsgivare.
– Företag? Bli partner och gör det möjligt för oss att exempelvis hålla Frida öppet för våldsutsatta kvinnor längre och oftare.

Kontakt / info
Jenny Hedström
jenny.hedstrom@vasterasstadsmission.se
Telefon: 021-404064

Öppettider:
Måndag & torsdag: 8-12.30
Söndag: 9.30-14.00

 

 

Tack till:
Kungsleden