Skänk kläder & möbler

Ge dina saker ett nytt liv hos någon som behöver dem bättre. I vår second hand får saker en andra chans och omvandlas till pengar som hjälper oss att driva våra sociala verksamheter.

Skänka kläder och prylar​

Visste du att dina gamla kläder och prylar kan förändra vardagen för många? Att återvinna har blivit en trend som är både socialt och miljömässigt positiv.

Vill du skänka kläder och prylar tar vi emot allt helt, rent och i gott skick i vår second hand butik. Inlämning av gåvor sker på baksidan av vår butik på Ateljégatan 4 på Erikslund.

Överskottet från Västerås stadsmissions second hand går direkt till våra verksamheter. På så sätt omvandlas sakerna till kontanta medel som används till ökade insatser för att fler människor kan bli delaktiga i samhället och slippa hemlöshet och ofrivilligt utanförskap.

Skänka möbler

Om du vill skänka möbler kan vi göra en kostnadsfri hämtning inom stadsgränsen. Vi kan vid hämtningar behöva tacka nej till saker som vi bedömer att vi inte kan sälja i vår butik. Vid hämtning avgörs detta av våra chaufförer på plats. Ring för bokning av upphämtning av möbler eller om du har några andra frågor på 021-40 44 40.

Skänka direkt till hemlösa

Du som vill skänka kläder direkt till dagverksamheten på Sturegatan 22 för hemlösa ombeds ringa innan för att stämma av med personalen där om behov etc. Telefon 021-13 76 13.

Inlämningstider i vår
second hand-butik

Måndag

08.00 – 16.00

Tisdag

08.00 – 16.00

Onsdag

08.00 – 18.00

Torsdag

08.00 – 18.00

Fredag

08.00 – 18.00

Lördag

10.00 – 15.00

Söndag

10.00 – 15.00

Välkommen till en butik som ger människor och prylar en andra chans.

Över 1000 kvadratmeter cirkulär shopping med tusentals unika varor väntar dig som kliver in på Ateljégatan 4. Här kan du fynda kläder, prylar, möbler, elektronik, böcker, barnartiklar och mycket mer. Allt som finns här kommer från gåvogivare som valt att låta sina saker gå vidare och göra nytta på annat håll och vår ambition är att allt vi säljer är helt och rent.

Vår butik ger människor en andra chans.​

Vårt primära syfte med vår second hand-butik är arbetsintegration, här hjälper vi dig som har en längre sjukskrivning bakom dig och upplever det svårt att komma tillbaka till arbetet.

Har du svårt att ta dig in på arbetsmarknaden?

Vi stöttar och hjälper varje individ med rätt verktyg, erfarenhet och kompetens för att kunna ta sig in på – eller tillbaka till – arbetsmarknaden, utifrån just sina förutsättningar.

Vanliga frågor och svar

No data was found
Några av våra huvudpartners