Bli samtalsvolontär

Har du utbildning i och erfarenhet av att ge samtalsstöd? Då kan du bli samtalsvolontär på Talk2me.

Stöd människor med psykisk ohälsa

Vi söker kontinuerligt flera samtalsvolontärer till vår samtalsverksamhet i Västerås, Sala, Köping och Fagersta. Hos Talk2me får du möjlighet att med din kompetens och erfarenhet ge samtalsstöd till människor med lättare psykiska besvär. Det kan t ex handla om oro, nedstämdhet, svårigheter i relationer, existentiella funderingar, social ensamhet, stress eller något annat som gör att man behöver bli lyssnad till och få lite ordning på sina tankar.

I Västerås har vi egen samtalsmottagning på Hantverkargatan 2b. I Sala, Köping och Fagersta lånar vi samtalslokaler. I viss mån erbjuder vi stödsamtal per telefon eller via digital kanal.

Som volontär hos oss tar du emot en eller flera klienter åt gången för samtal dagtid eller kvällstid, beroende på dina möjligheter. Vår verksamhetsledare kontaktar dig vid fördelning av klienter och du får stöd efter behov i ditt arbete. Du får möjlighet att delta i volontärsträffar, gå på föreläsningar och annan kompetensutveckling.

Mer information kan du få av Susanne Widsell,
susanne.widsell@vasterasstadsmission.se eller 021-40 40 62.

Fakta

  • Hos Talk2me jobbar idag ca 30 samtalsvolontärer ideellt. Alla har någon utbildning i samtalsmetodik, psykoterapi eller en längre coachutbildning samt erfarenhet av att ge samtalsstöd.
  • Under 2022 genomfördes sammanlagt 608 samtal och vi mötte 165 (unika) individer i samtal.
https://icons8.com, Outline by Marina Green

Ansök

Bli samtalsvolontär!

Fyll i ansökningsformuläret eller skicka ett mejl till oss på info@t2m.nu och berätta lite om dig själv och om varför du vill bli samtalsvolontär hos oss.

Läs mer om att vara samtalsvolontär på Talk2me

https://icons8.com, Outline by Marina Green
Kontrollera din e-post(Obligatoriskt)
Jag vill jobba som samtalsvolontär på följande ort(er)(Obligatoriskt)
Jag kan ta emot klienter vardagar följande tider(Obligatoriskt)
Några av våra huvudpartners