Skolgatan

Allmänt

En helt ny verksamhet med second hand, ateljé och en mötesplats för människor i ensamhet.

Från och med januari 2024 kan vi äntligen erbjuda människor som lever i ensamhet och social isolering en plats att mötas på – något vi sett ett stort behov av under flera år. Ett av Västerås stadsmissions fem lokala mål för ett socialt mer hållbart Västerås är Ingen ensamhet och med den nya verksamheten på Skolgatan 8 kan vi äntligen ta ett stort steg närmare det målet.

Hit är alla välkomna och vi kommer kunna erbjuda allt från en kopp kaffe och lite sällskap, till en ateljé där vi tillsammans kan skapa saker som vi kan sälja i lokalen där det också kommer att finnas en second handbutik.

Vi ser en enorm potential i att driva verksamhet för människor i ensamhet i samma lokal där vi även har second handförsäljning och en ateljé. Vi ser att det här kan bli en samlingsplats för människor – människor som annars kanske aldrig hade träffats men som kan ge varandra mycket utbyte, genom att bara mötas. I ateljén hoppas vi kunna ta tillvara på saker som inte är säljbara i det skick de lämnas in i, på grund av någon defekt eller liknande. Här kan vi dessutom skapa nya saker från återvunnet material, hålla kurser och workshops, låta lokala konstnärer och hantverkare få utrymme och inkludera andra i sitt skapande och mycket annat.

Tack till Mimer för förtroendet!

Aktuellt

Anmäl dig till nyhetsbrev

Några av våra huvudpartners