Winter is coming!

Fantasi för vissa – verklighet för andra.

Vintern kommer till Västerås. Det är på riktigt och den går varken att pausa eller spola förbi. Över 12 miljoner människor förknippar ”Westeros” och ”Winter is coming” med fantasi, mys framför teven och kanske en påse take-away-mat. Men för de ca 700 människor som lever i hemlöshet i Västerås är det här verklighet, och allt annat än mysigt.

Vintern är här och vädret är emellanåt extremt påfrestande för de människor som lever i hemlöshet. Västerås stadsmission behöver nu ditt stöd för att kunna göra dagarna lite varmare för den som fryser i vinter.

Av de ca 700 människor som lever i hemlöshet i Västerås är ett hundratal akut hemlösa. Det innebär att de totalt saknar någonstans att ta vägen när vädret är som värst. På Sturegatan 22 ligger Västerås stadsmissions dagverksamhet där vi möter just de här människorna. Här kan vi erbjuda värme, mat, gemenskap, en trygg miljö och möjligheten att tillgodose de mest basala behoven.

När fredagen kommer och klockan slår 15.00 är veckans ordinarie öppettider över, och de här människornas måste hitta någon annanstans att ta vägen. Under just vintertid är det här extra påtagligt och när minusgraderna visar tvåsiffrigt befinner sig många i livsfara.

På Västerås stadsmission jobbar vi just nu med att finansiera extraöppet. Tack vare företag som Conrit AB, Collen och Astar kan vi hålla öppet några timmar varje lördag under vinterns kallaste period – nu behöver vi din hjälp också!

Varje dag, timme eller rent av varje minut är viktig!
Så här kan du hjälpa oss att skapa mer tid i trygghet för Västerås alla hemlösa:

  • SWISH: Skicka ditt bidrag till 123 900 16 03
  • SMS: Skriv KALLT50, KALLT100 eller KALLT200 till nr 72 980 för att ge 50, 100 eller 200 kr.
  • Starta en egen insamling på Facebook
  • Har du ett gäng kollegor eller vänner som vill hjälpa? Eller ett eget företag? Kontakta oss så berättar vi mer!
  • Dela det här inlägget! Det är helt gratis, men du kanske når flera hundra människor som alla vill ge varsin gåva.
  • Leta efter “Donera”. En knapp som finns på flera av våra Facebookinlägg.

 

Så här mycket kostar det att hålla extraöppet:

1 minut: 20 kr.
1 timme: 1200 kr. 
1 dag: 6000 kr.

 

Tack för att du gör det du kan för att hjälpa till!