Välkommen till Västerås stadsmissions samtalsverksamhet – Talk2Me!
Om du känner dig orolig, ledsen, stressad, misslyckad eller ensam och behöver någon att prata med, är du välkommen att höra av dig till Talk2me. Hos oss får du prata med någon av våra samtalsutbildade volontärer som lyssnar och stöttar. Du kan få 5 samtal, varav det första inom 14 dagar efter att du kontaktar oss. Samtalen kostar ingenting. Du får vara anonym, vi skriver inga journaler och har tystnadsplikt. Vi erbjuder samtalsstöd, men inte terapeutisk behandling.

För vem finns Talk2Me?
Talk2me finns till för dig som bor Västmanland, är minst 16 år och som har behov av samtalsstöd vid lättare psykiska besvär.

Var finns Talk2me?
Talk2me har samtalslokaler i Västerås, Sala, Köping och Fagersta.

Hur söker man samtalsstöd hos Talk2me?
På vår hemsida www.t2m.nu kan du fylla i ett formulär för samtalsbokning. Du kan också ringa oss på 021-40 44 54 eller mejla till info@t2m.nu

Kompetenser i verksamheten
Inom Talk2me finns ett 30-tal samtalsvolontärer som alla har utbildning i samtalsmetodik och erfarenhet professionellt samtalsstöd. Några har olika slag av samtalsterapeututbildning, andra har en längre utbildning inom coaching.

Vill du också bli samtalsvolontär hos Talk2me?
Har du samtalsutbildning och professionell erfarenhet av samtalsstöd kan du bli samtalsvolontär hos oss. På vår hemsida kan du läsa mer och fylla i ett formulär för att bli samtalsvolontär. Du kan också kontakta vår verksamhetsledare via e-post info@t2m.nu eller tel 021-40 40 62.

Relevant fakta
– Psykisk ohälsa kan handla om allt från tillfälliga besvär av oro, nedstämdhet eller sömnbesvär till svårare psykiska sjukdomar.
– Psykisk ohälsa är den vanligaste orsaken till sjukskrivning.
– Årligen dör ca 1 500 personer av suicid i Sverige. Det är den vanligaste dödsorsaken bland unga medan den grupp där flest tar livet av sig är män över 85 år.

För dig som vill bidra
– Ge en engångsgåva eller bli månadsgivare.
– Bli samtalsvolontär.

Kontakt / info
För stödsökande:
– Ansök via formulär här.

Intresseanmälan volontär:
susanne.widsell@vasterasstadsmission.se

     

 

Tack till:
Stiftelsen Carl Axel Bergstrand
Vinnergi