Samtalsstöd
på dina villkor

Om du känner dig stressad, orolig, ledsen, misslyckad, ensam eller mår dåligt av någon helt annan anledning är du välkommen att höra av dig till oss. På Talk2me får du prata med någon som lyssnar och stöttar. Hit kan du som har fyllt 16 år, är bosatt, jobbbar eller studerande i Västerås, vända dig för att få samtalsstöd.

Utifrån rådande pandemi kan det tillfälligt förekomma något längre väntetider än normalt.

Jag behöver prata!

Talk2me erbjuder:

Stöd av erfarna och utbildade samtalsterapeuter

Kort väntetid.

Fem kostnadsfria samtal

Att du får vara anonym, vi har tystnadsplikt.

Skicka en förfrågan om samtalstid

När du fyller i och skickat formuläret här på sidan återkommer vi till dig med förslag på samtalstid och lite praktisk information.

Notera att du måste fylla i alla fält.

 Ang covid: Om du har  sjukdomssymptom eller träffat något som har bekräftad covid kan vi inte ta emot emot dig i vår lokal men du erbjuds då istället samtal per telefon.

Utifrån rådande pandemi kan det tillfälligt förekomma något längre väntetider. 

Så funkar det!

Bokning av samtal

När du fyllt i formuläret här på sidan skickar vi ett mejl till dig med förslag på samtalstid och lite praktiskt information.

Samtalet

Samtalet sker i vår lokal på Hantverkargatan 2 b i centrala Västerås. Här finns tre samtalsrum där du och samtalsterapeuten kan prata i lugn och ro.

Nya samtal

När du träffat samtalsterapeuten första gången kommer ni överens om ny samtalstid. Du har möjlighet att få fem samtal.

Om oss

Det här är Talk2me

Startades

2012

Antal terapeuter

15

Startade

2012

Verksamheten

Talk2me startades som ett initiativ från Västerås Stadsmission och Svenska kyrkan. Syftet är att erbjuda samtalsstöd till de som har behov av att prata med någon.

Antal terapeuter

20

Vi som jobbar här

På Talk2me jobbar idag 20 samtalsterapeuter med erfarenhet från bland annat BUP, vuxenpsykiatrin, socialtjänsten, kriminalvården, familjeterapi och behandlingshem. De har utbildning inom KBT, psykodynamisk psykoterapi eller annan utbildning motsvarande steg 1. Några av volontärerna har coachutbildning. Vi samarbetar även med diakoner.  

Jobba som volontär/samtalsterapeut

Vi söker regelbundet volontärer med samtalsterapeutisk utbildning helst motsvarande steg 1, (KBT, psykodynamisk eller motsvarande) och med erfarenhet från arbete med samtalsstöd. Här får du möjligheten att använda med genom att stötta människor som någon behöver någon att prata med. Det kan inte ex ex handla om oro, ångest, nedstämdhet, funderingar på relationer, social ensamhet, stress eller något annat som gör att man ska bli lyssnad till och få lite ordning på sina tankar. 

Vi tar emot klienter i alla åldrar – från 16 år och uppåt. Vi har en trivsam lokal i centrala Västerås.  

Som volontär hos oss tar dig emot samtal dagtid eller kvällstid, beroende på när du själv kan. Vår samordnare kontaktar dig vid fördelning av klienter och du får stöd i ditt arbete vid behov. Vi får ingen ersättning men du får möjlighet att delta i volontärsträffar, gå på föreläsningar och annan kompetensutveckling.

Samordnare: Susanne Widsell, 021-40 40 62 , info @ t2m.nu

Kontakt

Adress
Hantverkargatan 2b
722 12 Västerås

Samordnare
Susanne Widsell, 021-40 40 62
info@t2m.nu

Enhetschef
Sofie Berglund, 021-40 44 51
sofie.berglund@vasterasstadsmission.se