Ny krönikör till Västerås stadsmission

Efter en krönika om könsnormer i tidningen Miljömagasinet upptäckte vi Ellen. Hennes sätt att uttrycka sig gjorde oss nyfikna och efter en träff kunde vi konstatera att vi delar värderingar.

Ellen Marin är 16 år, går samhällsvetenskapliga programmet på Westerlundska gymnasiet i Enköping och hon drivs av att skapa ett mänskligare samhälle. Hon är en energisk person som gärna umgås med vänner, familj och pojkvännen och på fritiden spenderar hon en stor del av tiden ihop med sin häst.

När vi frågar henne hur engagemanget började så beskriver hon att hon redan sedan barnsben haft tydliga ståndpunkter om saker och ting och att de haft många diskussioner i hemmet. Under tonåren växte ett politiskt intresse fram där miljöfrågor och olika samhällsgruppers utsatthet stått i centrum. I början av 2018 släppte Ellen, tillsammans med ett gäng tjejkompisar, filmen #femton där de berättade om det sexuella förtrycket i skolan. Filmen fick stor spridning i media och hon har efter det fått föreläsa om unga tjejers utsatthet och skrivit krönikor. Drömmen är att bli journalist!