Ett slag för mocktailen

Skybar och Västerås stadsmission i nytt samarbete.

Skybar vill med det här projektet inspirera gästen att prova någon av de alkoholfria drinkar som börjar lanseras i oktober.

Varje månad kommer gastrobaren på våning 24 i Skrapan att släppa en ny mocktail. Mocktail som är namnet på alkoholfria cocktails, är något som efterfrågas allt oftare av gästerna. När en gäst beställde något alkoholfritt för fem år sedan kunde det vara helt ok att öppna en flaska mineralvatten eller blanda apelsinjuice med något sött och färgglatt, men idag räcker inte det. Barchefen John Nordvall berättar att kraven från konsumenten blir allt hårdare och att det råder en yrkesstolthet bland bartenders, vilket gör att allt som lämnar baren måste hålla högsta kvalitet – inte minst de tidigare bortglömda alkoholfria alternativen.

En mix av textur, temperatur och många sännande smakkombinationer.

Den första drinken som släpps nu i oktober – månaden som i barvärlden är känd som “Sober October” – är en drink med smak av Västeråsgurka och dill. Här använder John bland annat en skvätt av kockarnas lag från den egeninlagda Västeråsgurkan, tonic, och ett dillsalt. Att blanda in fler grundsmaker – så som salt – när man blandar drinkar är något som vissa kan höja på ögonbrynen över, men som i själva verket lyfter resterande smaker och tar slutprodukten till en ny dimension.

Hotel Plaza & Skybar

Från de här drinkarna som alltså består av noll procent alkohol, kommer 100% av intäkterna gå till Västerås stadsmission. ACC-gruppen som Skybar tillhör har ett genomgående hållbarhetsfokus och engagerar sig i flera miljö- och samhällsfrågor. Att få gästerna att våga prova nya smaker och att inspirera till en mer hälsosam konsumtion i baren är en del av det arbetet. Att slå ett slag för mocktailen är barens sätt att bidra till ett mer välmående Västerås.