Dagens bästa lunch

I gamla Postgallerian praktiserar dagligen eleverna i det fullutrustade restaurangköket, där de förbereder sig för sin kommande karriär. Här serveras tisdag – fredag varma luncher med bred variation och med tillhörande salladsbuffé samt ett dessertbord med sötsaker som eleverna själva bakar.

Astar vars vision lyder “Vårt uppdrag är att ge alla människor, oavsett bakgrund, möjlighet att hitta sin talang, utveckla den och bli sin egen stjärna.” vill ta sitt ansvar för att bidra till ett Västerås utan utanförskap. Västerås stadsmission möter dagligen människor i utanförskap, ofta kopplat till hemlöshet. Nu när vintern närmar sig ökar trafiken i vår verksamhet och varje extra timme vi kan ha öppet är viktig. Därför har Astar i och med detta samarbete valt att hjälpa oss att hålla extra öppet på lördagar under en stor del av perioden vintern är som kallast.

“Under perioden september 2018 till och med december 2019 skänker Astar Västerås 5 kronor av varje såld lunch till Västerås stadsmission. Detta för att hjälpa till att motverka hemlöshet samt att ge tak över huvudet till alla extra utsatta i Västerås.” Så står det på en skylt på kassadisken, där du som gäst även får möjlighet att lägga på en femma eller två, om du vill passa på att själv ge en gåva – precis som skolan gör, när du besöker dem för att äta dagens bästa lunch.

Tack till Astar, och tack till dig som väljer att äta din lunch på Snickargatan 2 där du både bidrar till ett varmare Västerås samtidigt som du låter eleverna utvecklas i sin framtida yrkesroll!