Julinsamling

Insamling

Gör julen till en mysig högtid för barn i ekonomiskt utsatta familjer.

Genom året möter vi många i ekonomisk utsatthet och julen är inget undantag. Tvärt om så är julen en tid då många kämpar för att få ekonomin att gå ihop och samtidigt som räkningar ska betalas, mat till vardagens alla måltider ska ställas på bordet, vinterkläder ska köpas till både vuxna och barn – och sen ska det köpas julklappar och julmat, på det. Det är en högtid då socialt utanförskap verkligen gör sig påmint, inte minst hos barnen som kanske för första gången börjar märka att familjen har det tufft. Många barn blir helt utan både julmat, aktiviteter på jullovet och i vissa fall även julklappar, som de hör sina kompisar prata om efter julen. Det här gör att många barn tar avstånd från sina kompisar och kanske till och med undviker att gå till skolan den första veckan efter lovet för att slippa ljuga om hur julen vart.

För fjärde året i rad håller Lokala Hjälpen i en stor julinsamling till förmån för just ekonomiskt utsatta barnfamiljer, där pengarna som samlas in går till mat och julklappar till barnen. Bidra med valfritt belopp, som till exempel blir ett presentkort som delas ut till familjer där vårdnadshavarna får möjlighet att köpa precis den där julklappen som de hört sina barn prata om att de vill ha. Eller där barnen kan få vakna till en riktig julafton med allt det där goda som vi tänker oss ska finnas hemma på julen. Du som väljer att bidra till insamlingen har verkligen chansen att göra en direkt skillnad för hundratals barn i Västerås och låta dem få en bättre jul.

Du kan även välja att låta ditt bidrag gå till en julgåva till ensamma äldre, eller mat till människor i hemlöshet.

För att komma till insamlingen, klicka här:

https://events.magnetevents.com/Event/gor-julen-lite-battre-for-ekonomiskt-utsatta-familjer-eller-ensamma-aldre-i-vasteras-55149/

Aktuellt

Anmäl dig till nyhetsbrev

Några av våra huvudpartners