En lite bättre jul för utsatta människor i Västerås

En trevligare tid för den som lever i hemlöshet och utsatthet.

Julklappsinsamling

För sjunde året i rad kommer stans kanske mest välbesökta julgran att stå i lobbyn på Elite Stadshotellet. Under granen kommer du, som vill göra en insats för människor i utsatthet och hemlöshet i Västerås, att kunna lägga en julklapp. Julklappsinsamlingen har blivit en återkommande och efterfrågad tradition på hotellet och julklapparna blir allt fler och håller högre kvalitet.

Nytt för i år är att det även kommer att samlas in julklappar till barn. Dessa kommer att distribueras via SOS Pingst som kommer i kontakt med just barn som lever i fattigdom och utsatthet. De julklappar som lämnas till vuxna som lever i hemlöshet kommer i vanlig ordning att delas ut på stadsmissionens dagverksamhet på julafton.

På önskelistan står varma och säsongsaktuella kläder, skor och accessoarer. Det behöver inte vara nyinköpta saker, men tänk på att mottagaren blir glad för när han eller hon får en fin julklapp och att även människor i utsatthet gärna känner sig snygga. Var gärna tydlig med vem som kan vara en lämplig mottagare av ditt paket. Ange exempelvis storlek, ålder, kön eller annan relevant information. Du som vill ge en klapp till ett barn får gärna skriva kön och ålder på den som ska få leksakerna.

Julklappsinsamlingen kommer att hålla på mellan 1-14 december.

 

Gilla mera!

Gillar du god mat och dryck? Gillar du bra erbjudanden och nyheter om vad som händer i Västerås city? Gillar du att människor i utsatthet och hemlöshet kan få hjälp?

Gilla Elite Stadshotellet Västerås på Facebook, så får du allt detta. Hotellet skänker nämligen 10 kronor till Västerås stadsmission för varje ny ”gilla”. Gäller hela december.

OBS! Detta gäller när du gillar Elite Stadshotellets Facebooksida. 

 

The Bishop Arms 25-årsjubileum

The Bishops Arms i Västerås var det första som öppnade i Sverige för 25 år sedan. Nu vill Bishops Arms bidra till Västerås stadsmission genom att skänka 10% av omsättningen torsdagen den 13 december, Lucia.

Ska du ut och äta på Lucia? Kom ihåg att du kan roa dig och hjälpa andra på samma gång!

 

Var, när & hur kan jag hjälpa till?

I Västerås lever ca 700 människor i hemlöshet. Av dessa spenderar ett hundratal nätterna helt utan någonstans att ta vägen, vilket är extremt påfrestande när vintern är som kallast. Elite Stadshotellet som har ett tätt samarbete med Västerås stadsmission ger dig några alternativ på sätt där du kan hjälpa dessa människor, på ett eller annat sätt. Såhär kan du till exempel göra…

  • Ge bort en julklapp till någon som lever i hemlöshet eller i utsatthet. 
  • Gilla Elite Stadshotellet Västerås på Facebook.
  • Besök The Bishop Arms på Lucia, då 10% av din nota kommer gå till Västerås stadsmission.
  • Ge en gåva via Swish direkt till Västerås stadsmission på nummer 123 900 16 03.
  • Dela det här inlägget! Det är helt gratis och du kanske når flera hundra vänner som alla vill ge varsin gåva.